Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
28. svibnja 2020.
Logo

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA KUTINE | +385 (0)44 681 004, e-mail: info@turizam-kutina.hr

Menu
Manifestacije

 u kojima je TZG Kutine organizator ili suorganizator

Fašnik u Kutini - FUK

– siječanj/veljača

Manifestacija kojom se oživljavaju tradicionalni pokladni običaji. Pjesma, ples, maskirana povorka i ludost kroz ulice grada samo su jedan dio pokladnih običaja u Kutini. Povorka prolazi gradom, nakon čega se skupine predstavljaju na pozornici. Nakon predstavljanja održava se fašnička zabava uz glazbeni program i ugostiteljsku ponudu. U sklopu obilježavanja fašnika na području grada organiziraju se i fašnici u: Katoličkim Čairama -FUKAČ, Šartovcu –FUŠ, Ilovi –FUI i tradicionalna i popularna zabava u Kutinskom selu –FUKS.

 

Dan planeta Zemlje na biciklu u Moslavini

- travanj

Tradicionalna promidžbeno-ekološka akcija koja okuplja više od 1500 biciklista iz svih krajeva zemlje, ali i susjednih zemalja. Rekreativna vožnja po zadanim rutama i programom na cilju koji obuhvaća: ugostiteljsku ponudu, glazbene nastupe, tradicijske igre i prigodne sportske aktivnosti, organizirane ekstremne vožnje, izlagače na štandovima, rekreativno jahanje i dr. Svim sudionicima nudi izvrsno druženje, opušteno i bez stresa, rekreirajući se u prirodi prelijepe Moslavine, a svake godine odabiru se druge rute vožnje.

MoslaVINA Kutina - izložba vina Hrvatske i vina izvornih sorti

- svibanj/lipanj

Posebnost ove manifestacije u odnosu na druge je izlaganje i njegovanje vina izvornih i posebno hrvatskih sorti, čime se pomaže našim proizvođačima u promicanju ponude vina izvornih hrvatskih sorti grožđa i promicanju hrvatskog proizvoda. Moslavina je domovina i tri izvorne sorte vina od kojih je najkvalitetniji i najtraženiji Škrlet koji se odlično slaže s domaćim gastronomskim specijalitetima, stoga možemo reći da ovom manifestacijom predstavljamo eno, eko, etno i gastro ponudu Moslavine. Ujedno, Škrlet je prva sorta koja je dobila rješenje Hrvatskog centra za poljoprivredu, hranu i selo o priznavanju tri klona Škrleta, čime je Škrlet postao prva brendirana hrvatska sorta. Izložba vina u Kutini potvrdila je svoju vrijednost i naglasila vrijedan rad vinara koji se odlikuje i inovativnošću.

Program manifestacije obuhvaća: izložbu vina i vina izvornih sorti, predstavljanje lokalnih vinara, gastronomski sadržaji, vođene degustacije, zanimljive radionice, okrugli stolovi, sajamski dio, vinska biciklijada, izložba vinarske opreme, te značajnu komponentu predstavljanje partnera i zabavne sadržaje.

Za vrijeme trajanja izložbe održavaju se posebni programi stručno vođenih kušanja vina, radionice i stručna predavanja.

Također, u sklopu Izložbe vina održava se i Vinska biciklijada, vožnja biciklom po Moslavačkim vinskim cestama.


Kutinsko ljeto

lipanj-rujan

Manifestacija u svom programu obuhvaća brojne sadržaje za sve uzraste: koncerte, predstave, sportska događanja, dječje sadržaje, izložbe i mnoge druge, a održavaju se na brojnim lokacijama u gradu. Glavni pokrovitelj je Grad Kutina, a manifestacijom koordinira TZG Kutine. Brojna događanja organiziraju ustanove i udruge s područja grada Kutine. 

Repušnički susreti u Lonjskom polju

- lipanj

Tradicionalna cjelodnevna etno manifestacija koja sadrži bogat kulturno – umjetnički program, ugostiteljsku ponudu i druge zabavne sadržaje koji se sastoje od rekreativnog jahanja, etnografske izložbe, izložbe likovnih radova, sportskih igara, izlagača i prikaza starih zanata. Program se održava u Parku prirode Lonjsko polje, Prijamni centar Repušnica.

Petrovo slavlje kutinsko

- lipanj

Tradicionalno obilježavanje obrtništva u Kutini uz bogat program koji obuhvaća: prezentacije starih zanata, brojne štandove izlagača, podjelu fiša ili gulaša, brojne izložbe, radionice, animatore, dječju predstavu, rekreativno jahanje, brojne druge aktivnosti i glazbeni program. Ovo je jedna od omiljenih i posjećenijih manifestacija u Kutini.


Zimska čarolija u Kutini

- prosinac/siječanj

Manifestacija se održava kroz prosinac i siječanj, a uključuje klizalište, Božićni sajam, Dječji i Gradski Doček Nove godine. Program obuhvaća brojne sadržaje poput: dječje animacije, predstava, glazbenog programa, vožnje vlakićem i kočijom, kućicu Djeda Božićnjaka i dr., uz ugostiteljsku ponudu.


Fašnik u Kutini - FUK

Fašnik Kutina

Dan planeta Zemlje

Dan planeta zemlje

MoslaVINA

MoslaVINA

Kutinsko ljeto

Kutinsko ljeto

Repušnički susreti

Repušnički susreti

Petrovo slavlje kutinsko

Petrovo-slavlje kutinsko

Zlatna dunja

Zlatna dunja

Cvjetni bal

Cvjetni bal