Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
20. lipnja 2021.
Logo

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA KUTINE | +385 (0)44 681 004, e-mail: info@turizam-kutina.hr

Menu
Kalendar

Kalendar događanja

Fungi Vikend u Lonjskom polju
Start Date/Time:
26. rujna 2020. 9:00
End Date/Time:
27. rujna 2020. 15:00
Recurring Event:
One time event
Importance:
Normal Priority
Description:

 

 

Turistička zajednica grada Kutine u suradnji s Javnom ustanovom Park prirode Lonjsko polje i Centrom za istraživanje gljiva „Russula“ Novska u subotu i nedjelju, 26 – 27. rujna 2020. organizira Fungi vikend u Lonjskom polju. Program događanja će se održati na prostoru Posjetiteljskog centra Repušnica te će uključivati izložbu gljiva, ugostiteljsku ponudu, te programe koje nudi Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje.

Izložbeni primjerci gljiva moslavačkog i slavonskog područja će  biti označeni karticom sa hrvatskim i znanstvenim nazivom, oznakom jestivosti i eventualne ljekovitosti, te kako bi se ispoštovale sve propisane epidemiološke mjere izložba će biti postavljena na otvorenom. Cjelokupni doživljaj druženja s gljivama na prostoru Parka prirode upotpuniti će pješački i biciklistički obilasci Lonjskog polja uz pratnju stručnih vodiča, mobilna izložba Diverterra, te mogućnost vožnje kanuom. Kako bi se osigurala mogućnost dovoljnog distanciranja posjetitelja, te kako bi se ograničilo grupiranje posjetitelja, broj sudionika vođenih obilazaka (biciklistički i pješački) će se ograničiti na 10 osoba, te će se održavati kroz nekoliko termina.

U prostoru unutar Posjetiteljskog centra moći će se vidjeti multimedijalna edukativna izložba Diverterra namijenjena djeci predškolskog i školskog uzrasta. Izložba djecu educira o zaštiti okoliša, klimatskim promjenama, zaštiti prirode i bioraznolikosti, a zanimljivo je da teme izložbe narativno predstavljaju animirani likovi sedam životinja (avatara): jež, morska kornjača, vidra, ris, dinarski voluhar, medvjed i pčela. Zbog unutarnjeg prostora održavanja izložbe, broj posjetitelja će biti ograničen, te će se organizirati u četiri različita termina.

Cjelokupni program će biti prilagođen epidemiološkim mjerama, te dostupan u subotu, 26. rujna u vremenu od 9:00 – 18:00 sati, te u nedjelju, 27. rujna u vremenu od 10:00 – 15:00 sati.  Posjetitelji će u svakom trenutku moći uživati u izložbi gljiva, ugostiteljskoj ponudi, te sadržaju PC Repušnica.

Posjetite izložbu gljiva, kušajte gljivarske delicije, te se upustite u istraživanje Lonjskog polja, jednog od rijetkih primjera tradicionalnog stočarstva u Europi.

 

Owned by Turizam info On 20. siječnja 2020.