Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
25. srpnja 2021.
Logo

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA KUTINE | +385 (0)44 681 004, e-mail: info@turizam-kutina.hr

Menu
Kalendar

Kalendar događanja

Lijek je u nama
Start Date/Time:
15. lipnja 2021. 11:00
End Date/Time:
15. lipnja 2021. 13:00
Recurring Event:
One time event
Importance:
Normal Priority
Description:


Zaklada Ana Rukavina poziva građane na akciju upisa u Hrvatski registar u Kutini

U utorak, 15. lipnja od 11 do 13 sati Zaklada Ana Rukavina će održati akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u Kutini u dvorani Maloj dvorani Doma kulture Pučkog otvoreng učilišta Kutina (Stjepana Radića 3).

Akcija u Kutini održat će se u suradnji Zaklade Ana Rukavina s Pučkim otvorenim učilištem Kutina i Gradskim društvom Crvenog križa Kutina kako bi zajedno pomogli oboljelim osobama u potrazi za podudarnim darivateljem.

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Mole se potencijalni darivatelji da prilikom upisivanja drže razmak od 1.5 do 2 metra, da nose maske za lice, da se koriste dezinficijensima koje će biti osigurani na ulazu te da ukoliko imaju bilo kakve simptome poput respiratornih problema/infekcija, povišene tjelesne temperature i sl. da, zbog sigurnosti svih ostalih, propuste ovu akciju. Svi zainteresirani građani koji nisu u mogućnosti doći na ovu akciju na internetskoj stranici Zaklade Ana Rukavina mogu pronaći točne lokacije i radno vriijeme osam transfuzijskih centara u Republici Hrvatskoj u kojima je trajno omogućen upis u Hrvatski registar: https://zaklada-ana-rukavina.hr/transfuzijski-centri/

Poruka svake akcije upisa u Hrvatski registar je lijek je u nama. Njome Zaklada želi podsjetiti građane kako u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote. Do sada je djelovanjem Zaklade Ana Rukavina i Hrvatskog registra, koji je dio svjetskog registra (Bone Marrow Donors Worldwide), upisano 60.903 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, a šansa za život dana je za 132 oboljele osobe u Hrvatskoj i inozemstvu.

Owned by Turizam info On 12. lipnja 2021.