Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
30. siječnja 2023.
Logo

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA KUTINE | +385 (0)44 681 004, e-mail: info@turizam-kutina.hr

Menu
Aktivnosti

Vrijeme

Nadolazeći događaji

Kutina i Moslavina

O Kutini i Moslavini

Biciklističke staze južne Moslavine 12.10.2018. - Novosti

Atraktivan i raznolik okoliš regije, bogata kulturno povijesna baština, povoljna klima te mnoštvo cesta s manjim intenzitetom motornog prometa i puteva, pružaju ovom području prednosti za razvoj ponajprije cikloturizma. Posljednjih godina puno pažnje se u Moslavini pridaje razvoju ovog popularnog oblika turizma.

Na širem području oko Kutine postoji sve više označenih i ucrtanih staza, za rekreativce, ali i za one koji su željni zahtjevnijih ruta. Do sada je obilježeno 123 km transverzalnih pravaca, te više od 250 km tematskih biciklističkih staza i ruta, poput vinske, naftne, srednjovjekovne, a područjem prolaze i rute Sisačko-moslavačke županije koje povezuju brojna mjesta. Sve rute obuhvaćaju značajne kulturne i prirodne turističke atrakcije i objekte u područjima kojima prolaze. Dio ruta prolazi i iznimnim prirodnim područjem Parka prirode Lonjsko polje i Regionalnog parka Moslavačka gora, kao i uz arheološka nalazišta i lokalitete, seoska domaćinstva, vinarije i znamenitosti, uz pratnju prekrasnog krajobraza u kojem se spajaju ruralna arhitektura i industrijska baština.

Od nedavno je u Moslavini dostupan i jedan novi i kvalitetan sadržaj: vođene ture na električnim biciklima. Mladi entuzijast iz Kutine projektom ebike.pdl, sve blagodati moslavačkog kraja želi pokazati kroz razvoj biciklističkih vođenih tura. Želja je da se potaknu gosti, ne nužno zagriženi biciklisti, da kroz pedaliranje električnim biciklima dožive Moslavinu u nešto sporijem tempu, baš u cilju upoznavanja kraja, te eno-gastro ponude. Za avanturiste, u ponudi su ture po strmim obroncima Moslavačke gore.

Uživajte u stazama iznenađenja - u zagrljaju Lonjskog polja i trsnog gorja.


 

 
Povratak na aktivnosti