Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
30. siječnja 2023.
Logo

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA KUTINE | +385 (0)44 681 004, e-mail: info@turizam-kutina.hr

Menu
Aktivnosti

Vrijeme

Nadolazeći događaji

Kutina i Moslavina

O Kutini i Moslavini

MoslaVina Kutina 2019. – festival vina 7.5.2019. - Novosti

U najvećem gradu vinorodne Moslavine – Kutini, 31. svibnja i 1. lipnja održavati će se manifestacija MoslaVina Kutina. Ovaj ulični festival uključuje brojne elemente: tradicionalnu i ove godine 26. po redu Izložbu vina Hrvatske i vina izvornih sorti, vinske degustacije, kuću Škrleta, te brojne atraktivne kulturno-zabavne i gastronomske sadržaje.

Festival je posvećen izvornim moslavačkim i hrvatskim sortama, a nuditi će brojna vina ostalih hrvatskih regija, te susjednih zemalja. Za posjetitelje se pripremaju posebni programi vođenih kušanja vina, Večer Škrleta, cooking show programi, vinske igre i glazbeni programi. U večernjim satima atmosferu će dodatno podići nastupi Jasmina Stavrosa i Prljavog kazališta.

Najveći moslavački vinari i njihovi gosti predstaviti će se na posebnom izložbenom prostoru, a posjetitelji će moći kušati sva vina pristigla na ocjenjivanje. Kako je ovaj festival specijaliziran za ocjenjivanje sorte Škrlet, ove godine organizatori će okruniti kralja Škrleta, koji će uz krunu i žezlo zasjesti na svoj tron i godinu dana vladati „Kraljevinom Škrleta - Moslavinom“.

 

Dobrodošli u Moslavinu – domovinu Škrleta!


Više informacija:

Facebook: Turistička zajednica grada Kutine

FB event: „MoslaVina Kutina 2019. – festival vina“

 

 
Povratak na aktivnosti