Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
30. siječnja 2023.
Logo

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA KUTINE | +385 (0)44 681 004, e-mail: info@turizam-kutina.hr

Menu
Aktivnosti

Vrijeme

Nadolazeći događaji

Kutina i Moslavina

O Kutini i Moslavini

Tragom umjetnosti obitelji Straub 12.11.2019. - Novosti

Projekt Tragom umjetnosti obitelji Straub usmjeren je istraživanju i promociji rada i djela članova kiparske obitelji Straub koji su tijekom 18. stoljeća djelovali na području današnje Njemačke, Austrije, Slovenije i Hrvatske, ostavivši u naslijeđe kulturnu i sakralnu baštinu. Najmlađi član obitelji, kipar i stolar Franz Anton Straub djelovao je u Zagrebu šezdesetih godina 18. stoljeća. Među njegova najljepša djela ubrajaju se tri sačuvane propovjedaonice – u Kutini, Mariji Gorici i Brezovici, a ona u župnoj crkvi Majke Božje Snježne u Kutini navodi se kao jedno od najljepših djela drvorezbarstva 18. stoljeća u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Hrvatski restauratorski zavod, zajedno s partnerima iz Njemačke, Austrije i Slovenije, provodi ovaj međunarodni projekt (Tracing the Art of the Straub Family) koji Europska komisija financira kroz program Kreativna Europa za potporu europskim projektima suradnje na području kulture.

Više o samom projektu i istraživanju prezentirati će nam predstavnici Hrvatskog restauratorskog zavoda, u četvrtak 14. studenog od 18:00 sati, u prostoru Galerije Muzeja Moslavine.

http://www.h-r-z.hr/…/novosti-i-obavije…/3649-trars-u-kutini

 
Povratak na aktivnosti