Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
30. siječnja 2023.
Logo

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA KUTINE | +385 (0)44 681 004, e-mail: info@turizam-kutina.hr

Menu
Aktivnosti

Vrijeme

Nadolazeći događaji

Kutina i Moslavina

O Kutini i Moslavini

Europski tjedan u mobilnosti - Kutina 2020. 15.9.2020. - Novosti

Grad Kutina se uključio i ove godine u obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti u suradnji s Turističkom zajednicom grada Kutine te će se u idućih par dana nastojati skrenuti pažnja na sve čime se nastoji potaknuti ljude na korištenje bicikala, romobila i alternativnih vrsta prijevoza.
Europski tjedan mobilnosti pruža priliku za razmišljanje o stvarnoj namjeni naših gradskih ulica i razmatranja konkretnih rješenja za izazove kao što su onečišćenje zraka i zagađenje bukom, prometna zagušenost, prometne nesreće i zdravstveni problemi. Grad Kutina prepoznaje važnost ove inicijative, odnosno važnost podizanja svijesti građana o šteti koju sadašnji trendovi urbane mobilnosti nanose okolišu i kvaliteti života.
Kako bi poboljšali prometnu infrastrukturu, Grad Kutina je i u 2020. godini kroz sufinanciranje sa SMŽ obnovio četiri dionice županijskih cesta, LC 37139 Malo Vukovje – Gojlo, LC 33073 Jamarice-Janja Lipa, LC 33069 Repušnica – do željezničke postaje te LC 33071 Kutina – Mišinka. Ukupna vrijednost radova je bila 2 milijuna kuna te je Grad Kutina sufinancirao radove s 1 milijun kuna.
S druge strane, za ceste za koje je nadležan Grad Kutina za 2020. godinu realizirano je preko 674.000,00 kn. Unatoč korona krizi Grad nije odustao od ulaganja u prometnu infrastrukturu te unatoč smanjenim prihodima, obnavljaju se ulice bilo u gradskim ili prigradskim naseljima. Grad Kutina je uložio dodatna sredstva na asfaltiranju, odnosno pojačajnom održavanju u Vinogradskoj i Zagorskoj ulici u Repušnici, Sipovima u Stupovači, Ulici I.Bonjaja u Ilovoj, Slatinskoj ulici u Kutinskoj Slatini, odvojku ulice A. Augustinčća te ulici Eugena Kvaternika u Kutini.
Kako bi se potaknulo građane na rekreaciju, a ujedno i uredila vizura grada, u tijeku je izgradnja III. etape Šetnice uz Kutinicu, uređenje i opremanje Poučne staze Turski stol kod Gradskog bazena u Kutini te je prijavljen projekt Poučne staze Crkveni jarak na Moslavačkoj gori. Uz to, pri kraju su radovi izgradnje nogostupa u Kutinskoj lipi kako bi se povećala sigurnost djece i pješaka u navedenoj ulici.
Slogan ovogodišnje akcije je „Mobilnost s nultim emisijama za sve“, te će se vodeći navedenim sloganom, u utorak 22. rujna, u vremenu od 7:00 – 17:00 sati, ulica Trg kralja Tomislava zatvoriti za motorna vozila. Njenim zatvaranjem će se smanjiti emisija ispušnih plinova u centru grada, ali ujedno i svim građanima i posjetiteljima omogućiti lakše i sigurnije kretanje gradom.
U vremenu održavanja akcije Turistička zajednica grada Kutine organizirati će i nagradnu igru u sklopu koje će nagraditi najhodača i najbiciklista. U vremenu od 16 – 22.9. prilikom hodanja ili vožnje biciklom, uključite vaše mobilne aplikacije za hodanje i bicikliranje i postanite najhodač ili najbiciklist EU tjedna mobilnosti u Kutini. Pobjednik je osoba koja će u navedenom vremenu imati najviše koraka (za hodače), te najviše prijeđenih kilometara (za bicikliste). Više o nagradnoj igri možete u ovome facebook događaju ili na Internet stranici Turističke zajednice grada Kutine.

Neka vas ovaj tjedan potakne na korištenje svih naših biciklističkih ruta, pješačkih i poučnih staza. Neka vas one odvedu do znamenitosti grada ili do otkrića nekih novih manje poznatih dijelova Kutine i okolice.

 
Povratak na aktivnosti