Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
3. prosinca 2023.
Logo

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA KUTINE | +385 (0)44 681 004, e-mail: info@turizam-kutina.hr

Menu
Aktivnosti

Vrijeme

Nadolazeći događaji

Kutina i Moslavina

O Kutini i Moslavini

Projekt: Safe stay in Croatia 26.2.2021. - Novosti

Ministarstvo turizma i sporta u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom pokrenulo je projekt Safe stay in Croatia. Riječ je o nacionalnoj oznaci sigurnosti pod nazivom Safe stay in Croatia, koja je važan kotačić u etabliranju Hrvatske kao sigurne i poželjne destinacije, ali i poticaj svim dionicima u lancu putovanja, od benzinskih postaja do zračnih luka i trajekata kao i hotelima, marinama, privatnim apartmanima, muzejima i drugim atrakcijama za nastavak pridržavanja epidemioloških mjera.


Uz već na tržištu poznatu oznaku Svjetskog vijeća za putovanja i turizam (WTTC) Safe Travels, osmišljena je i ova nacionalna oznaka kako bi svi koji sudjeluju u turističkoj aktivnosti stvorili preduvjete za sigurnost i zdravlje kako sugrađana tako i gostiju, a samim time i preduvjete za pozitivne trendove kada je riječ o turističkim kretanjima.


Glavni cilj projekta je želja da svoje poslovanje uskladite s aktualnim zdravstvenim i sigurnosnim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva turizma i sporta i tako osigurate siguran i ugodan boravak svojim gostima.


Prijava u projekt je jednostavna i besplatna, a njome se korisnik obvezuje slijediti protokole poslovanja i postupanja koji su osmišljeni uz stručnu potporu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, turističkih i strukovnih udruženja te pružatelja turističkih usluga u Hrvatskoj. Priručnik za siguran boravak u Hrvatskoj u kojem su detaljno razrađeni protokoli, kao i postupanje u slučaju sumnje na zarazu možete preuzeti ovdje.


Prijavu možete otvoriti i ispuniti ovdje. (upute za prijavu možete pronaći ovdje.)


Nakon prijave, Tim Safe stay in Croatia pregledati će prijavu i o uspješnosti prijave obavijestiti korisnika putem prijavljenog e-maila te će ga uvrstiti u popis nositelja nacionalne oznake sigurnosti Safe stay in Croatia. Ime objekta/pružatelja usluga biti će vidljivo na mrežnoj stranici www.safestayincroatia.hr .


Zaprimljenu obavijest u kojoj će biti navedena uspješnost prijave, potrebno je proslijediti na sljedeći mail:  marketing@turizam-kutina.hr . Na osnovu zaprimljene obavijesti u prostoru Turističke zajednice grada Kutine (Tržna 8, radno vrijeme pon – pet 7 – 15h) moći ćete preuzeti naljepnicu s oznakom Safe stay in Croatia koju je potrebno istaknuti na vidljivom mjestu u objektu kako bi je gost lakše uočio i lokaciju prepoznao kao „sigurnu“ i „provjerenu“.

Protokol "Safe stay in Croatia".

 

Popis objekata s područja Kutine s oznakom "Safe Stay in Croatia"

  1. Muzej Moslavine Kutina
  2. Galerija Muzeja Moslavine
  3. Sobe Kosec (Guest House Kosec)
  4. Hotel Kutina
  5. Sanja Feltrin, turistički vodič


 
Povratak na aktivnosti