Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
6. veljače 2023.
Logo

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA KUTINE | +385 (0)44 681 004, e-mail: info@turizam-kutina.hr

Menu
Aktivnosti

Vrijeme

Nadolazeći događaji

Kutina i Moslavina

O Kutini i Moslavini

Globalni natječaj za pokretanje ruralnog turizma 21.4.2021. - Novosti

Svjetska turistička organizacija (UNWTO) raspisala je Globalni natječaj za pokretanje ruralnog turizma te će isti biti otvoren za prijave do 1. srpnja 2021. godine.

 

Natječaj je pokrenut s ciljem prepoznavanja najboljih ideja koje će pomoći ruralnim zajednicama da se oporave od utjecaja pandemije COVID-19. Globalni natječaj za pokretanje ruralnog turizma podržat će poduzetnike i poduzeća koja mogu pomoći ruralnim zajednicama te poduprijeti ruralni turizam kao ključni alat za borbu protiv depopulacije i smanjenja regionalnih nejednakosti u prihodima i razvoju.

 

Kategorije za prijavu su sljedeće:

 

  1. Ljudi - projekti koji potiču otvaranje radnih mjesta i prilika, promiču osnaživanje mladih i spolova i stvaraju prilike za ranjive skupine u ruralnim područjima
  2. Planet – projekti koji se odnose na promicanje i zaštitu prirodnih resursa, uključujući rješavanje utjecaja turizma na klimatske promjene, otpad i potrošnju resursa
  3. Napredak - startupovi koji pružaju inovativna rješenja kroz nove poslovne modele, instrumente koji promiču pristup financijama, tržištima i marketingu za turizam u ruralnim područjima
  4. Razvoj ruralne tehnologije - primjena novih tehnologija za unapređenje turizma i razvoja u ruralnim područjima 


Na sljedećoj poveznici možete pronaći više informacija o natječaju: https://www.unwto.org/news/startup-competition-seeks-ideas-to-accelerate-rural-development-through-tourism .

 

Prijava je moguća preko sljedeće poveznice: https://www.unwto.org/unwto-global-rural-tourism-startup-competition 

 

Ukoliko imate kakvih dodatnih pitanja ista možete postaviti na sljedeći mail: annavalentina.murkovic@htz.hr (Odjel za međunarodnu suradnju)

 

Pobjednici natječaja će biti pozvani da sudjeluju na Generalnoj skupštini UNWTO-a koja će se održati u Marakešu u Maroku, ovog listopada.

 
Povratak na aktivnosti