Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
30. siječnja 2023.
Logo

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA KUTINE | +385 (0)44 681 004, e-mail: info@turizam-kutina.hr

Menu
Aktivnosti

Vrijeme

Nadolazeći događaji

Kutina i Moslavina

O Kutini i Moslavini

FungiFest - Festival gljiva 2022. 8.9.2022. - Novosti

FungiFest – Festival gljiva, 24.9.2022.

Turistička zajednica grada Kutine u suradnji s Centrom za istraživanje gljiva „Russula“, Gljivarskim društvom „Ivan Focht“ iz Kutine, Javnom ustanovom Parka prirode Lonjsko polje i Pučkim otvorenim učilištem Kutina, u subotu 24. rujna 2022., organizira VII. FungiFest – Festival gljiva. Ovogodišnji FungiFest mijenja adresu održavanja s obzirom na pojavu bolesti bedrenice na zajedničkom pašnjaku Osekovo u PP Lonjsko polje i privremenog zatvaranja posjetiteljskog centra Repušnica u kojem se dosad uspješno održavao Festival gljiva. Nadamo se da će se uspješno suzbiti zaraza među govedima te da ćemo moći što prije uživati u svim ljepotama koje nam pruža Park prirode Lonjsko polje, a mi smo se potrudili da se tradicija manifestacije se nastavi i održi jednakom kvalitetom i prilagođenim sadržajem. 

Program događanja će se održati u parku ispred Pučkog otvorenog učilišta Kutina i klubu Arcus te će uključivati izložbu drveća, gljiva i lišajeva koju će prirediti Centar za istraživanje gljiva "Russula" i GD "Ivan Focht" Kutina, stručna predavanja, kreativne radionice, razgledavanje interaktivne izložbe Diverterra, glazbeni nastup KUD-a Moslavina i ugostiteljsku ponudu s jelima od gljiva. 

Manifestacija će započeti

glazbenim nastupom KUD-a Moslavina

s

dječjim folklornim ansamblom uz dječje igre, pjesme i plesove Međimurja

i p

ripremni folklorni ansambl sa pjesmama i plesovima Moslavine s "Na Ilovoj tijoj vodi..."

Izložba drveća, gljiva i lišajeva će biti će biti postavljena na otvorenom, ispred Pučkog otvorenog učilišta, u natkrivenom dijelu te će biti otvorena i besplatna za sve posjetitelje. Predavanja „Usporedba najčešćih jestivih i otrovnih gljiva Moslavine“ te „Skrivene veze između drveća, gljiva i lišajeva“ će se održati u klubu Arcus uz stručne predavače. U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta bit će održane dvije kreativne radionice „Gljivarski agamograf“ i „Gljive od kartona“, a djeca će moći uživati u vožnji tradicionalnim starinskim vrtuljkom iz Povijesne udruge Bršljanica.

U parku ispred Pučkog otvorenog učilišta Kutina moći će se vidjeti multimedijalna edukativna izložba Diverterra namijenjena djeci predškolskog i školskog uzrasta. Izložba djecu educira o zaštiti okoliša, klimatskim promjenama, zaštiti prirode i bioraznolikosti, a zanimljivo je da teme izložbe narativno predstavljaju animirani likovi sedam životinja (avatara): jež, morska kornjača, vidra, ris, dinarski voluhar, medvjed i pčela. Zbog unutarnjeg prostora održavanja izložbe, broj posjetitelja će biti ograničen, te će se organizirati u četiri različita termina.

Cjelokupni program će biti dostupan u subotu, 24. rujna u vremenu od 9:00 – 17:00 sati, a posjetitelji će u svakom trenutku moći uživati u izložbi gljiva, multimedijalnoj edukativnoj izložbi Diverterra i programu za djecu.

Posjetite izložbu drveća, gljiva i lišajeva, kušajte gljivarske delicije, te se opustite u ugodnom vikendu u našem Gradu.

Više informacija na www.turizam-kutina.hr ili facebook stranici Turističke zajednice grada Kutine 
Povratak na aktivnosti