Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
30. siječnja 2023.
Logo

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA KUTINE | +385 (0)44 681 004, e-mail: info@turizam-kutina.hr

Menu
Aktivnosti

Vrijeme

Nadolazeći događaji

Kutina i Moslavina

O Kutini i Moslavini

Biciklom kroz Lonjsko polje 13.5.2016. - Novosti

LONJA BIKE TOUR 2016

 

BICIKLOM KROZ LONJSKO POLJE 04. LIPANJ 2016.

 

Prijedlog jednodnevnog izleta:

 

Poseban vlak za bicikliste «LONJA BIKE EXPRESS» kreće s glavnog kolodvora iz Zagreba, staje u V. Gorici, Lekeniku, Sisku i zadnjom postajom u Sunji. U Sunji ih dočekuju organizatori biciklijade, djelatnici Parka prirode Lonjsko polje koji će im biti domaćini na ovom cjelodnevnom izletu na kojem će ih neprekidno pratiti i lokalni tamburaški bend.

Vožnja biciklom kreće sa želj. postaje u Sunji i kreće prema Lonjskom polju, a u selu Selišće Sunjsko, tradicijskom se skelom biciklisti prebacuju preko rijeke Save i produžuju za Čigoč. Tu je nakon 12 prijeđenih kilometara prva odmorišna točka na turističkom imanju Tradicije Čigoč. Nakon osvježenja u razgledavanja europskog  sela roda kreće se prema Mužilovčici gdje se pruža mogućnost nezaboravnog pogleda na jedinstveno Lonjsko polje na kojem u društvu mnogobrojnih ptica močvarica mirno pasu autohtone pasmine domaćih životinja (posavski konji i turopoljske svinje). Nakon odmora  i osvježenja u lovačkoj kući, vijugavom posavskom cestom biciklom se nastavlja kroz slikovita sela Suvoj, Trebež, Puska, do Krapja, sela graditeljske baštine. U Krapju je duža pauza koja će se iskoristiti za ručak, upoznavanje s posavskom drvenom arhitekturom, vožnju turističkim brodom na rijeci Savi te kušanje i kupovinu tradicijskih lokalnih proizvoda. Nakon odmora izletnici nastavljaju kroz selo Drenov Bok i stižu u Jasenovac te kroz Spomen područje dolaze na željezničku postaju gdje ih čeka «LONJA BIKE EXPRESS» za povratak u Sisak, odnosno Zagreb.   

 

Vrijeme

Lokacija

Sadržaj

Prijeđeni km

7:55 h

Polazak iz Zagreba

 

 

09:15h

Dolazak u Sunju

  • početak biciklijade

0

10:30h

Dolazak u Čigoč

  • odmor, osvježenje, razgledanje rodinih gnijezda

 

12 km

11:30h

Polazak iz Čigoča

 

12:15h

Dolazak u Mužilovčicu

  • odmor u retenciji, osvježenje u lovačkoj kući

 

15 km

13:00h

Polazak iz Mužilovčice

 

14:15h

Dolazak u Krapje

  • pauza za ručak, vožnja brodom, upoznavanje sa selom graditeljske baštine, tradicijski proizvodi, ostali zabavni sadržaji

20 km

18:00h

Polazak iz Krapja

 

18:45h

Dolazak u Jasenovac

  • ukrcaj u vlak

10 km

 

 

  • ukupno prijeđeni km na biciklu

57 km

19:02h

Polazak vlaka za Zagreb

 

21:54h

Dolazak u Zagreb

 

  


Vozni red je slijedeći:

Polazak iz Zagreb GK 7.55-Buzin 8.04-V Gorica 8.10-Lekenik 8.24-Sisak 8.43 i dolazak u Sunju je u 9.15 sati.

Polazak iz Jasenovca je u 19.02, dolazak u Sunju 20.14., Sisak 21.04, Lekenik 21.23, Velika Gorica 21.37, Buzin 21.43 i Zagreb GK 21.54h .

 

Cjenik:

Prijevozne karte iz Zagreba, V. Gorice i Buzina za dvosmjerno putovanje koštaju 50,00 kuna za odrasle, djeca od 6 do 12 godina i umirovljenici  40,00 kuna, a iz Siska po cijeni od 30,00 kuna za odrasle, djeca od 6 do 12 godina i umirovljenici  20,00 kuna.

Prijevoz bicikla je uključen u navedene cijene.

 

Informacije o ruti

Ruta nije zahtjevna s obzirom da je u potpunosti ravna i bez uspona. Ukupna dužina rute iznosi 57 km. Vozi se asfaltiranom cestom, izuzev na dionici odlaska u retneciju Lonjskog polja u Mužilovčici 2 km (tvrdi makadam)

 

Važne informacije za sudionike

Sudjelovanje na biciklijadi «LONJA BIKE TOUR 2016» je dobrovoljno i na vlastitu odgovornost. Organizator ne preuzima odgovornost za štetu ili ozljede koje bi se mogle dogoditi pod okolnostima na koje organizator ne može utjecati. Molimo Vas da poštujete vođe kolone koji će biti posebno označeni i koji će povremeno usmjeravati kolonu ili ju zaustavljati kako bi se oni koji su zaostali priključili. Na taj način će vožnja svima biti ugodnija i sigurnija. Molimo Vas da poštujete prometna pravila i da vozite u koloni ne prelazeći na lijevu stranu ceste. Na začelju kolone ići će tehnička pomoć . Molimo Vas da držite razmak između sebe i susjednog bicikliste kako ne bi došlo do nezgoda koje bi mogle dovesti do kvarova i ozljeda.

 

 
Povratak na aktivnosti