Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
30. siječnja 2023.
Logo

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA KUTINE | +385 (0)44 681 004, e-mail: info@turizam-kutina.hr

Menu
Aktivnosti

Vrijeme

Nadolazeći događaji

Kutina i Moslavina

O Kutini i Moslavini

U susret 50. obljetnici organiziranog turizma na području Kutine 16.6.2016. - NovostiNa današnji dan prije 24 godine (16.06.1992.) održao se Osnivački sabor Turističke zajednice općine Kutina, na kojem je donesen Statut, te izabrano Turističko vijeće i predsjednik. Od 15.05.1967. do 30.09.1991. djelovalo je Turističko društvo Garić.

Turistička zajednica grada Kutine i Grad Kutina oformili su odbor koji je zadužen za izradu fotomonografije koja će biti predstavljena povodom 50. obljetnice organiziranog turizma Kutine (15.05.2017.). Izdavač fotomonografije je Spiritus Movens, a nositelj projekta Turistička zajednica grada Kutine.

Izdavački odbor čine svi dosadašnji direktori. Glavni urednik fotomonografije je g. Dragutin Pasarić koji će zapisati priče iz prošlosti uz stare razglednice; od pučke baštine, vjerskih običaja, školskih ekskurzija, do lovstva, planinarenja i sve naglašenijeg promicanja arheoloških vrijednosti. Autor donosi i zanimljive crtice iz svoje kolumne „Iz kutinske davnine i blizine“ s portala TZG Kutine.

G. Vladimir Ilijaš pisati će o počecima turističkog organiziranja od 1967. godine. O Turističkom društvu Garić, birou sa suvenirnicom, organiziranju izleta, turističkim priredbama poput Voloderskih jeseni, Izložbe vina, Vincekovo i dr., Lonjskom polju, akciji Ljepša okolina – ugodniji život, publikacijama i monografijama Turističkog društva.

G. Andrija Rudić pisati će o novom ustroju i reorganizaciji Turističke zajednice grada Kutine, obnovljenim trijemovima, bogatoj ponudi Kutinskog ljeta, sve sadržajnijim programima unutar Parka prirode Lonjsko polje do izgradnje Prijamnog centra u Repušnici, dunji kao simbolu Kutine, vinskim cestama, novim manifestacija poput Dana planeta Zemlje na biciklu u Moslavini, suradnji s turističkim dionicima, natječajima. 

Gđa. Ivana Grdić pisati će o Turističkoj zajednici danas uz naznake iz planiranih razvojnih projekata, raznim radionicama, predstavljanjima i dr.

U fotomonografiji će se dakako nalaziti velik broj fotografija od početka djelovanja do danas, raznih plakata, letaka, tiskovina i drugih zanimljivosti. Tiskati će se u 500 primjeraka, sažetci će se prevesti na nekoliko jezika, a dati će, vjerujemo, zanimljiv, sadržajan i sažet presjek dosadašnjeg dugogodišnjeg rada i povijesti turizma na području Kutine i okolice.

 

Marijana Musij

zamjenjuje direktoricu Turističkog ureda

 

 
Povratak na aktivnosti