Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
3. prosinca 2023.
Logo

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA KUTINE | +385 (0)44 681 004, e-mail: info@turizam-kutina.hr

Menu
Aktivnosti

Vrijeme

Nadolazeći događaji

Kutina i Moslavina

O Kutini i Moslavini

Poziv na radionicu "Destinacijski menadžment" 16.9.2016. - Novosti


pozivaju vas na radionicu

DESTINACIJSKI MENADŽMENT

-       koordinacija aktivnosti lokalne zajednice i turističkih agencija na

razvoju novih turističkih proizvoda – 3. radionica

21.09.2016., klaster SREDIŠNJA HRVATSKA

 

 

Hrvatska turistička zajednica će u suradnji s Udrugom hrvatskih putničkih agencija te podrškom županijskih turističkih zajednica tijekom 2016. godine realizirati program edukacije za javni i privatni sektor na temu razvoja novih turističkih proizvoda.

 

Turističko tržište postaje izrazito konkurentno i sve je veća potreba razvoja nove destinacijske ponude  i proizvoda jedinstvenih doživljaja i turističkih paket aranžmana turizma posebnih interesa, a za što je ključna kvalitetna suradnja privatnog i javnog sektora, inovativni proizvod koji prati sve relevantne trendove te kvalitetan i educiran kadar.

 

Ovim putem Vas pozivamo na treću radionicu pod nazivom Destinacijski menadžment - koordinacija aktivnosti lokalne zajednice i turističkih agencija na razvoju turističkih proizvoda koja će se održati 21. rujna 2016., u klasteru Središnja Hrvatska na Izletištu “Repušnička klet” OPG Dario Kohek, Vinogradska 119, Kutina.

 

Stručna radionica namijenjena je zaposlenicima u sustavu turističkih agencija, turističkih zajednica te lokalnoj upravi i samoupravi na poslovima vezanim uz razvoj turizma, razvojnim agencijama te receptivnim turističkim agencijama (komercijalistima, produkt menadžerima, voditeljima poslovnica), potencijalnim gospodarskim i drugim subjektima koji se bave razvojem proizvoda.

 

Cilj radionice je analizirati do sada razvijene složene turističke proizvode, kreirati SWOT analize, definiranje metoda, identifikacija tema, područja i aktivnosti koji do sada nisu obuhvaćeni razvojem složenih turističkih proizvoda i definiranje projektnog zadatka na identifikaciji nositelja posebnih kompetencija projektnih ideja.

 

Raspored radionice:

Jednodnevna radionica sastoji se od dva bloka po 90 minuta uz jednu pauzu prema sljedećem rasporedu:

11:00 - 12:30 prvi radni blok

12:30 - 13:00 pauza

13:00 - 14:30 drugi radni blok

 

Aktivnosti prvog i drugog bloka su uputiti sudionike kako koncipirati ideje za razvoj turizma posebnih interesa u osam turističkih regija uz prezentaciju primjera dobre prakse. U okviru radionice započet ćemo s formiranjem DMK klastera – proizvodno i po regijama.

 

Predavač:

Željko Trezner (Veleučilište VERN', Zagreb) sudjeluje u raznim projektima, stručnim vijećima i grupacijama u području upravljanja putničkim agencijama i održivog turizma općenito. Savjetnik je Udruge hrvatskih putničkih agencija i predavač na Veleučilištu VERN'. Do sada je svojim iskustvom u poslovanju uspješno objedinio teoretsko znanje i praktična rješenja koja je objavio u brojnim priručnicima i stručnim radovima te predstavio na više od stotinu radionica, seminara i konferencija u Hrvatskoj i inozemstvu.

 

Tijekom 2016. planirano je održavanje ukupno 4 radionice na području klastera Središnja Hrvatska.

Četvrti ciklus radionica planiramo provoditi u studenom/prosincu 2016. O održavanju radionice biti ćete pravovremeno obaviješteni.

 

Očekivani rezultati zajedničkih radionica:  podignuta svijest o potencijalima razvoja turizma posebnih interesa u lokalnim zajednicama, educirani djelatnici turističkih agencija i turističkih zajednica o razvoju turizma posebnih interesa I trendovima u turizmu, unaprijeđena suradnja javnog i privatnog sektora za upravljanje destinacijom, identifikacija nositelja posebnih kompetencija, analiza do sada razvijenih složenih turističkih proizvoda, formuliranje odrednica marketing plana za pojedine proizvode i linije proizvoda.

 

Ljubazno Vas molimo da svoju prijavu za prvu radionicu izvršite najkasnije do 19. rujna 2016. godine, putem sljedećeg linka:  http://business.croatia.hr/hr-HR/HTZ-Edukacija-2016/Prijavnica/Radionica-Destinacijski-menadzment-Sredisnja-Hrvatska-3-radionica?c2ZcNjQw

 


 
Povratak na aktivnosti